Sivut

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Valmis peitto...jihuu!

Aurinkoista sunnuntaita..

Tai oli se ainakin aamulla aurinkoinen. 

Viimeksi mainitsin tästä Hunter Star-peitosta, jonka sain tikattua ja irrotettua tikkauskoneesta. Nyt se on viimein valmistunut, reunakantti paikoillaan, nimilappukin jo taustassa kiinni.

Launtaina ilmoitin miehelle, että sunnuntaina pidetään kuvaussessio, jos aurinko paistaa sopivasti. Paistoihan se aamusta. Tilkkutyön pitelijää ei vaan näkynyt missään. Oli lähtenyt töissä käymään. Pilviä alkoi kertyä taivaalle ja minulle tuli tietenkin kiire kuvata peitto. Ei auttanut muu, kuin levittää se hangelle ja kuvata siinä. Hieman haasteellistahan se oli, koska tuuli sotki suunnitelmia ja vei peittoa pitkin peltoa tilkkulijan kirmatessa perässä.

 

 

Olen löytänyt internetin ihmemaailmasta erilaisia tapoja tehdä tätä Hunter Star-mallia. Tämän löysin Missouri Star Quilt Companyn Youtube-kanavalta ja se oli melko helppo tehdä. Pinta valmistuikin aika nopeasti. Ompelun huumassa kaksi valkoinen-värillinen neliöblokkia oli lipsahtanut väärin päin keskellä peittoa. Ratkoja käyttöön ja blokkien kääntäminen. Onneksi huomasin asian ennen tikkausta.

Taustakangas oli mielestäni varsinainen löytö.  Heti kun näin sen tiesin, minkä peiton taustaksi se kuuluu. Välissä on bambuvanu, koska sen väriltään vaalea ja ei kuulla läpi valkoisesta. Peitto on siten melko litteä.

 

Tikkauslangan väri oli aluksi mielestäni hyvä, mutta hetken tikattuani olin sitä mieltä, että metsään meni. Tikkasin kuitenkin valitsemallani värillä. Ei se tikkauslangan väri sitten kuitenkaan niin paha ollut valkoisessa, kun tikkaus asettui nk. "uomiinsa". Kuvissa langan väri ei näy niin paljon, kuin luonnossa. 


Tulihan se tilkkuilijan paras ystäväkin sieltä kotiin ja saatiin kuvat otettua. Aurinko ei kyllä enää paistanut, mutta sillehän ei enää mahtanut mitään.

Peiton nimeksi tuli Irislehto. Saajana on lapsuuden ystäväni, mutta hän ei vielä tiedä saavansa tätä. Nimestä osaatte varmaan arvata ainakin saajan etunimen.

6 kommenttia:

 1. Tästä tuli kiva! Monivärisyys on hyvä ratkaisu, vain kahdella värillä tehdyt jäävät joskus tylsiksi. Ja tikkauksesi ovat hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen samaa mieltä kanssasi värien suhteen. Elämässä pitää olla väriä.

   Poista
 2. Tyylikäs peitto. Siitä löytyvät valkoisen lisäksi kolme pääväriä.

  VastaaPoista

Tilkkukurssin satoa ja vähän muutakin.

Olin lokakuun alussa Nurmijärven opiston viikonloppukurssilla "Tilkkuja Sannan tapaan". Oli todella virkistävää ommella välillä yh...