Sivut

lauantai 13. helmikuuta 2021

Mysteeritilkkupeitto

 Heippa taas.

Katselen tässä samalla tätä kirjoittessani ulos ompeluhuoneeni ikkunasta. On se talvinen luonto kuitenkin aika kaunis. Mukavampaa tämä on kuin se viime talvinen marraskuu, joka kesti koko talven.

 

Aloitin viime vuonna joulukuussa tekemään jälleen Quiltvillen Bonnien (www.quiltville.com) mysteeripeittoa, joka tällä kertaa oli nimeltään Grassy Creek. Kyseessä on siis vuosittainen mysteeritilkkupeitto, jonka aloitus on suunnilleen marras-joukuun vaihteessa. Aluksi ajattelin, että tänä vuonna en edes aloita sitä, mutta jotenkin se vei taas mukanaan. Vihjeitä tuli viikottain Bonnien blogiin. Olin ompelussa koko ajan muutaman vihjeen jäljessä. Ehkä vähän tarkoituksellakin, jotta näin mitä on tulossa.

Viimeisen vihjeen yhteydessä oli myös peiton kasausohjeet. Kun näin kokonaisuuden, huomasin, että ei ehkä ollut nyt minun mieleen tämä malli. Hetken tuumittuani, päädyin ratkaisuun, että käytän vaan niitä blokkeja, joita minulla oli siinä vaiheessa valmiina.


Näitä kuvassa olevia blokkeja minulla oli valmiina 25 kappaletta ja päätin, että ne saavat nyt riittää tähän peittoon. Yhdistelin 24 kappaletta tilkkupinnaksi. Olin vaihtanut alkuperäisen ohjeen harmaat siniseen ja tilkkupinnasta tulikin melko kirjava. Nuorempi tytär tuumasi sen nähtyään: "Oho, onpas se....värikäs." Onhan se, aika värikäs 😎.

 Ne raidalliset pötkylät, joista viimeksi kerroin, oli tarkoitettu tähän tuon sinisen reunan tilalla. Ompelin yhteen reunaan tuon raitareunuksen, ja huomasin, että ei käy, liian kirjavaa. Tuo yksivärinen sininen on parempi. Rauhoittaa hieman kirjavuutta. 

Jostain syystä minulle jäi yli aika paljon sininen/beessi kolmioneliöitä. Käytän ne peiton taustaan. Samoin sinne päätyy myös tuo yksi yli jäänyt blokki. 

Pitkästä aikaa tein peiton kulmiin jiirisaumat. Sanna Parankon (Tilkkuja Sannan tapaan) ohjeilla se onnistui loistavasti. Sannalta löytyy jiirikulmista hyvä ohje Youtubesta.


 Toivottavasti lisäämäni linkit toimii. En ihan ole vielä täysin sisällä tämän Bloggerin käytössä. 

Viimeisenä vielä virallinen lumen syvyys kuvauspaikalla, joka on noin 40 cm.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa bloggaajien joukkoon Paula. Lisäsin blogisi oman blogini seurattavien blogien luetteloon. Toivottavasti saat sitäkin kautta uusia lukijoita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.

Batiikkeja

Elämä on heitellyt minua tämän alkuvuoden aikana, eikä mitenkään niin positiivisesti. Kaikki ompeluun liittyvä ja myös tämän blogin päivittä...