Sivut

maanantai 31. toukokuuta 2021

Taikametsässä

 


Tervetuloa Taikametsään.

Juuri valmistunut peitto sai siis nimekseen Taikametsä. Pääosaan halusin Kaffe Fassettin upeat kankaat, joiden printti on suoraan kuin taikametsästä.

Inspiraation lähteenä tässä peitossa on ollut Tilkunviilaajan Herkkupalat-niminen peitto. Ostin Craftsyn verkkokaupasta (silloin kun myivät vielä kankaita) Kaffe Fassettin 10 x 10 tuuman kangaslajitelman. Hillosin sitä kaapissa tapani mukaan, koska koskaan ei tuntunut löytyvän sellaista mallia, jossa Kaffen kankaat pääsisivät kunnolla esille. Tilkunviilaajan työn nähtyäni ajattelin, että jotain tuollaista.

Olin jo aikaisemmin päättänyt, että näitä upeita kankaita en pilko kovin pieniksi paloiksi. Leikkasin neliöt neljään osaan, joten sain siis aina yhdestä 4 kpl 5x5 tuuman neliöitä. Hyllystäni löytyi kirja Modern Quilts from the Blogging Universe, jossa oli malli, jonka mittoja hieman muuttelin, ja sain 5x5 tuuman neliöt sopimaan siihen. Näin Kaffen kankaiden upea printti pääsi oikeuksiinsa.


Peitosta tuli tietenkin pienempi, kuin mallissa, mutta Katrin Tilkkukaupasta löytyi sopiva vihreä kangas reunaan. 

Taustakankaaksi tilasin ison veden takaa myös Kaffe Fassettin erikoisleveää taustakangasta.  Tilauskuvassa oli vain tuosta pienemmästä ympyräkokonaisuudesta kuva, joten kokonaisuus yllätti itseni positiivisesti. Tässähän se on, tausta koko komeudessaan.


Tilasin kangasta niin paljon, että siitä riittää myös toiseenkin peittoon.

Tikkauksen toteutin myös itse viivaimien avulla ja vapaatikkauksena. Vielä tuon vapaatikkauksen tasalaatuisuuden suhteen olisi kehittämisen varaa. 

Reunakantiksi ompelin ensin melko värikkään version, mutta huomasin, että se vie huomion pois keskiosasta. Taustakangas tuntui sopivan myös reunaan, joten tein sen siitä. Yleensä ompelen reunakantin aina koneella kokonaan, mutta tämä kangas osoittautui melkoisen haastavaksi, joten ompelin viimeisen kiinnityksen käsin. Siinä sitä menikin yksi lauantai mukavasti. 

Aina kaikki ei tietenkään mene niin kuin Strömsössä. Tein nimilapun tulosteena kankaalle, jonka tulostin ensiksi tulostimen T-paita siirtokuva-asetuksella, koska fiksuna ihmisenä ajattelin, että tuleepahan ainakin tarpeeksi mustetta. En sitten kuitenkaan ollut niin fiksu, että olisin ymmärtänyt siirtokuvan tarkoittavan samaa, kuin peilikuva. Tuli muuten tosi hyvä, mutta peilikuvana.

Aika helposti annan tekemiäni peittoja pois, yleensä lahjaksi tai lapsille, koska ajattelen, että teen käyttötekstiilejä, joiden kuuluu olla käytössä, eikä kaapissa. Tästä peitosta tuli kuitenkin heti lempparipeittoni jo silloin, kun sain keskiosan valmiiksi ja päätin, että tämän pidän itse ja makoilen oman Taikametsäni suojissa. 


Kiitos, kun vierailit blogissani. Toivotan aurikoisia kesäpäiviä sinulle. 


4 kommenttia:

 1. Onnittelut upean Taikametsä-peiton valmistumisen johdosta. Kaffe Fassettin kankaat ovat tosi kauniita ja työssäsi olet onnistunut säilyttämään niiden tunnelman, koska et ole pilkkonut niitä liikaa. Värit liukuvat hienosti laidasta toiseen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä pääsee Kaffen upea värimaailma hehkumaan peitossasi. Tikkauksetkin ovat hienot. Ei tuota raaskisi antaa kenellekään. Nauti itse vaan.

  VastaaPoista
 3. Nyt on löytynyt Fasseteille hyvä paikka. Peitostasi tuli todella hieno! Peittosi innoittamana otin omat säilötyt Fassetit tilkkukurssille mukaan, kun siellä oli malli, jossa oli riittävän isot palat, että kuviot edes jollain tavalla säilyvät. Kiitos sinulle vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että peittoni on ollut innoittamassa sinua. Sinunkin tilkkupinnasta tuli kaunis.

   Poista

Kiitos kommentistasi.

Batiikkeja

Elämä on heitellyt minua tämän alkuvuoden aikana, eikä mitenkään niin positiivisesti. Kaikki ompeluun liittyvä ja myös tämän blogin päivittä...