Sivut

torstai 15. syyskuuta 2022

Pannulappuja Heippa taas pitkästä aikaa. Olen ollut hieman laiska tämän blogin suhteen koko kesän. Blogin lukijatilastoja katsoessani kuitenkin huomaan, että täällä kumminkin joku käy aina välillä lukemassa kirjoituksiani, vaikka kovin ahkerasti en olekaan muutamaan kuukauteen päivittänyt tätä. Suuri kiitos Sinulle siitä.

Ompelun saralla olen myös ollut laiska kesän ajan. Mitään ihmeellistä en ole tehnyt koko kesänä. Pientä huviompelua välillä. Onneksi tämä on harrastus, enkä tee tätä elääkseni.Se, mitä valmiiksi asti on saatettu, ovat patalaput tai pannulaput, mikä niiden oikea nimi onkaan. Näitä on tullut nyt tehtyä varmaan kymmenkunta. Kangaskauppiaat ovat ystävällisesti lähettäneet minulle tilausten mukana kivoja pieniä yksittäisiä paloja, joissa on hauskoja kuvia. Niitä putkahteli esiin välillä resurssilaatikon syövereistä, joten ajattelin käyttää ne. 

Yhdistelin niihin vajaista kaitalepaketeista 2,5" kaitaleita hirsimökkitekniikalla. Väliin laitoin ylijääneitä vanupaloja ja patalappuvanua. Jotkut tikkasin koneen valmiilla tikkausmalleilla ihan sen takia, koska niitä tulee harvemmin käytettyä. Yllä olevan kuvan lehmäpannulappu on tikattu koneen omilla tikkausmalleilla. Näihin pieniin juttuihin ne käyvät tosi hyvin.


Taustoihin käytin sellaisia kankaita, joihin oma silmäni on jo kyllästynyt. Tässä kuvassa eri työvaiheessa olevia tuotoksia. 

Joku joskus kysyy mitä teen tilkuista. Vastaan tekeväni käyttötekstiilejä, ja nämä ovat niitä mitä suurimmassa määrin.

Muutama meriaiheinen pannulappu löysi jo kotinsa ja pääsi jo tositoimiin.Huomasin muuten, että nyt syksyllä tulee tasan kymmenen vuotta siitä, kun aloitin tilkkuilun. Enpä tiennyt silloin, mille tielle lähdin. Eikä se tie ole ollut huono. Kivaa on ollut. Uusia asioita olen oppinut paljon ja koko ajan opin lisää ja ihania ihmisiä olen matkani varrella kohdannut.

Kiitos, kun vierailit.1 kommentti:

  1. Kivoja keskusneliöitä. Pannulaput ovat aina tervetulleita vaikka viemisiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.

Batiikkeja

Elämä on heitellyt minua tämän alkuvuoden aikana, eikä mitenkään niin positiivisesti. Kaikki ompeluun liittyvä ja myös tämän blogin päivittä...