Sivut

perjantai 30. syyskuuta 2022

Säästöbokkeja


Huomasit varmaan, että blogini nimi on muuttunut. Taustalla tässä on ollut ajatus, että tilkkuiluun liittyvät some-julkaisuni olisivat kaikki saman nimen alla. Nyt minut löytää Instagramista, Pinterestistä ja blogimaailmasta samalla Tilkkulandia -nimellä.


 Edellisessä kirjoituksessani kerroin patalapuista, joissa olin keskineliöinä käyttänyt kangaskauppiailta saamiani hauskoja kankaisia painokuvia. Niitä on eksynyt vähän muuallekin, kuin niihin patalappuihin. Säästöblokkeja on tullut tehtyä, hupiompeluna tietenkin, jo viime talvesta lähtien, niin kuin tästä seuraavasta kuvasta käy ilmi.Nyt niitä on valmiina suurin piirtein  yhden peiton tarpeiksi. Onneksi, koska vähän on alkanut kyllästyttämään niiden ompelu. Liisat Ihmemaassa -peitosta jäi paljon sellaisia kangaspaloja, joista olin leikannut vain muutaman kuusikulmion. Tasasin kangaspalojen reunat, ja näistä jämistä sain aineksia säästöblokkeihin. Jos ihmettelit värimaailman samankaltaisuutta, johtuu se juuri tästä.
Olin joskus hankkinut Töölön Tilkkupajasta oikein viivaimen, jolla saa tehtyä näitä blokkeja sujuvasti. Olisihan ne saanut tehtyä muutenkin, mutta satun tykkäämään kaikenlaisista ihmisen elämää helpottavista vempaimista, myös tilkkuiluun liittyvistä. Viivaimen mukana oli ohje, ja tein suoraan sen mukaan. Viivaimen avulla pystyy tekemään kahta kokoa ja tein pienempää, joka on trimmattuna 4,5" neliö. Yhdistelin niitä yhdeksän neliön sarjoihin, jotta olisi hieman helpompi käsitellä kokonaisuutta.


Tämän verran niitä on valmiina suunnitteluseinälläni. Ne eivät ole vielä lopullisessa järjestyksessä kuvassa. Yksi ysiblokki puuttuu vielä. On puuttunut jo jonkin aikaa, koska jotenkin tuntuu nyt siltä, että kaikki kankaat on jo käytetty, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Tämä on näitä ikuisuusprojekteja, jotka valmistuvat sitten kun niiden aika on.

Muutama viikko sitten olimme veljeni tyttären avioliiton siunaamistilaisuudessa Helsingissä Johanneksenkirkossa. Meillä oli juhlissa kivaa, ruoka oli hyvää, morsian oli kaunis ja sulhanen komea. Tähän loppuun vielä kuva upeasta uusgoottilaisesta rakennuksesta.


Kiitos, kun vierailit. 2 kommenttia:

  1. Mietinkin, miten blogin nimi kuulosti oudolta, mutta pääasia, että saan lukea ompelutöistäsi ja muustakin puuhailusta. Minusta on myös joskus tuntunut, että samanlaisten blokkien ompelu rupeaa kyllästyttämään, jos niitä puuttuu monta jostain työstä. Sitten olen ommellut välillä muuta tai usein myös pinnistellyt, että työ on valmistunut. On ihan mukavaa käyttää apuvälineitä. Itse olen opetellut joitain leikkausvinkkejä englantilaisesta tilkkulehdestä. Peitostasi tulee nätti. Johanneksen kirkko on tyylikäs rakennus. Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena. Mukavaa, että tarinani kiinnostavat. Ihanaa syksyä sinullekin. 🍁

      Poista

Kiitos kommentistasi.

Batiikkeja

Elämä on heitellyt minua tämän alkuvuoden aikana, eikä mitenkään niin positiivisesti. Kaikki ompeluun liittyvä ja myös tämän blogin päivittä...