Sivut

keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Karkkikaupassa

 

Tervetuloa karkkikauppaan.


Viikonlopun aikana sain valmiiksi economy-blokeista tehdyn peiton. Peitto sai nimekseen Karkkikauppa. Projekti on ollut pitkä, kuten yleensä, mutta onneksi sain yhden niistä seitsemästä (!) tilkkupinnasta valmiiksi peitoksi asti.

Pääsosan kankaista valitsin siten, että suoristelin Liisat Ihmemaassa- peittoon käyttämieni kankaiden reunoja. En tietoisesti valinnut mitään värejä, vaan annoin mennä niillä kankailla, mitä hyllystä ja resurssilaatikosta löytyi. Vasta viimeisen ysiblokki-kokonaisuuden kanssa piti miettiä värejä, jotka sopisivat tilkkupinnan muihin väreihin ja siihen kohtaan, johon olin sitä asettelemassa.


Reunakantiksi valikoitui oikeastaan ensimmäinen kangas, jonka käteen otin. Olen joskus ostanut sen Eurokankaan palalaarista. Sitä oli riittävästi ja värikin oli teemaan sopiva. Tikkauksen tein suorilla linjoilla vinottain, lankana King Tutin vaihtuvavärinen tikkauslanka. Välissä on villavanu.

 Taustakangas on myös omista varastoista ja Eurokankaan palalaarista. 

Tätä kirjoittaessa en ole vielä mitannut peittoa. Kokoa voisi kuvailla siten, kun on hivuttautunut kyljelleen makaamaan siihen kahden istuttavalle sohvalle polvet suussa, peitto riittää silloin mukavasti sohvalla olijan päälle.

Kuvaaminen tähän vuodenaikaan on haasteellista. Aurinkoa ei näy, vaikka kuinka huhuilisi. Kuvauspäivä oli pilvinen, joten valo ei tahtonut aina riittää. Sain kuitenkin säädettyä kuvia niin, että värit näyttävät suhteellisen oikeilta.

Kiitos sinulle vierailustasi ja mukavaa joulun odotusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.

Batiikkeja

Elämä on heitellyt minua tämän alkuvuoden aikana, eikä mitenkään niin positiivisesti. Kaikki ompeluun liittyvä ja myös tämän blogin päivittä...